مهاجرت به کانادا

مهاجرت به کانادا با مهاجران

بهترین روش‌های مهاجرت به این کشور پیشرفته

در میان مقصدهای محبوب مهاجرتی برای ایرانیان، نام کانادا یکی از محبوب‌ترین نام‌ها است.

مهاجرت تحصیلی
به کانادا

اولین مرحله و مهم‌ترین شرط برای دریافت ویزای دانشجویی کانادا و مهاجرت تحصیلی به این کشور، دریافت پذیرش از یکی از دانشگاه‌های کانادا است.

مهاجرت کاری
به کانادا

کانادا در فن‌آوری‌های نو در رتبه بالایی قرار دارد و به سرعت در حال پیشرفت است اما از سوی دیگر این کشور با کمبود نیروی کار مواجه است. همین مساله کانادا را به یکی از بهترین مقصدها برای مهاجرت شغلی تبدیل کرده است‌.

مهاجرت به کانادا
از طریق سرمایه گذاری

ایجاد کسب‌وکار در کانادا، راه‌اندازی استارت‌آپ، سرمایه‌گذاری در کبک و سرمایه‌گذاری از طریق ثبت شرکت در کانادا از جمله این روش‌ها هستند.

برنامه های اکسپرس اینتری
و استانی کانادا

اکسپرس اینتری یک برنامه مهاجرت کاری مدرن و یک سامانه آنلاین است. تمامی استان‌های کانادا تحت سیستم اکسپرس اینتری نیروهای کاری بین‌المللی را جذب می‌کنند، اما برنامه مهاجرت استانی از سوی ۱۱ استان از ۱۳ استان و قلمرو کانادا ارائه می‌شود.

مهاجرت به کانادا
از طریق راه‌اندازی استارت‌آپ

افرادی که طرح‌ها و ایده‌هایی نو برای کارآفرینی داشته باشند به شرط تامین سرمایه اولیه برای راه‌اندازی استارت‌آپ می‌توانند از این روش مهاجرتی استفاده کنند.

مهاجرت به کانادا
از طریق خوداشتغالی

ویزای خوداشتغالی برای افرادی صادر می‌شود که در زمینه‌های هنر، ورزش یا فرهنگ، دارای رزومه قوی هستند و می‌توانند در این زمینه‌ها در کشور کانادا کسب‌وکاری ایجاد کنند.

کانادا؛ مقصدی برای ساختن آینده‌ای دلچسب

کیفیت آینده هرکدام از ما بستگی به تصمیمات و اقدامات امروز ما دارد. مهاجرت یکی از مهم‌ترین تصمیم‌ها برای شروعی دوباره یا ادامه روند رشد و توسعه فردی و شغلی است. در میان مقصدهای محبوب مهاجرتی برای ایرانیان، نام کانادا یکی از محبوب‌ترین نام‌ها است. دلیل این امر کیفیت بالای زندگی در کانادا، وجود مناظر شگفت‌انگیز طبیعی، شمار بالای فرصت‌های شغلی و کیفیت بالای خدمات آموزشی در سطوح مختلف است. در این مطلب با تمامی نکات، شرایط و روش‌های محبوب برای مهاجرت به کانادا آشنا می‌شویم.

چرا کانادا گزینه مناسبی برای مهاجرت است؟

کانادا دومین مقصد محبوب برای مهاجرت در دنیا است. این کشور همواره کشوری بوده است که از مهاجران استقبال کرده است، اما رویکردهای ضدمهاجرتی آمریکا در دوره ریاست جمهوری ترامپ باعث افزایش محبوبیت کانادا به‌عنوان یک مقصد مهاجرتی برتر در قاره آمریکا شد. در ادامه با دلایلی آشنا می‌شویم که باعث می‌شود روزبه‌روز مهاجران بیشتری کانادا را به‌عنوان مکانی مناسب برای شروع یک زندگی جدید انتخاب کنند.

کانادا کشوری مهاجرپذیر است

حدود ۲۱ درصد از جمعیت کانادا را مردمی از کشورهای مختلف دنیا تشکیل می‌دهند که خارج از کانادا به دنیا آمده‌اند. کانادا یکی از بالاترین نرخ‌های مهاجرت را در بین کشورهای توسعه‌یافته دارد. تنها در سال ۲۰۱۸، این کشور پذیرای بیش از ۳۰۰ هزار مهاجر بود. این رقم در حال افزایش به ۴۰۰ هزار نفر است. ۵۷ درصد از این مهاجران به‌عنوان کارگران ماهر وارد کانادا می‌شوند و بقیه نیز از دیگر برنامه‌های مهاجرتی استفاده می‌کنند.

کانادا کشوری چندفرهنگی است

ویژگی چندفرهنگی باعث می‌شود تازه‌واردان به کشورهای مقصد مهاجرت، کمتر احساس تنهایی کنند و با اقوام و فرهنگ‌های مختلف آشنا شوند. در کانادا بیش از ۳۰ جامعه قومی با بیش از ۱۰۰ هزار نفر و ۱۱ جامعه دارای یک میلیون نفر جمعیت وجود دارد. این ویژگی‌ها باعث شده است تورنتو لقب «چند فرهنگی‌ترین شهر جهان» را از آن خود کند.

رعایت حقوق زنان در کانادا

زنان در کانادا صدایی قوی دارند. هنگامی که جاستین ترودو در سال ۲۰۱۵ به عنوان نخست‌وزیر انتخاب شد، متعهد به تشکیل کابینه‌ای با حضور ۵۰ درصدی زنان شد. حقوق اساسی زنان مانند رای دادن، دسترسی به امکانات پیشگیری از بارداری و سقط جنین از دیرباز تثبیت و حمایت شده است. همچنین زنان کانادایی نرخ مشارکتی بالا در نیروی کار دارند، به‌طوری که ۸۲ درصد از زنان بین ۲۵ تا ۵۴ سال کار خارج از خانه را انتخاب می‌کنند.

کانادا دهمین اقتصاد بزرگ جهان است

بخش فناوری سریع‌ترین صنعت در حال رشد در کانادا است و نیاز به متخصصان فناوری همچنان در حال افزایش است. حمایت و سرمایه‌گذاری دولتی در صنعت فناوری کانادا نیز باعث تقویت و توسعه استارت‌آپ‌ها شده است. در شهر تورنتو بخش‌های توسعه فناوری برندهای مشهوری در حال فعالیت هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به: Google’s Sidewalk، Shopify، Salesforce و فیس‌بوک (متا) اشاره کرد. مونترال نیز خود را به‌عنوان مرکز نوآوری در هوش مصنوعی و توسعه نرم‌افزارهای بازی تثبیت کرده است. ونکوور و کلگری نیز به‌دلیل نوآوری در فناوری‌های دوستدار محیط زیست شهرت دارند.

کانادا بهشت علاقمندان فناوری است

زنان در کانادا صدایی قوی دارند. هنگامی که جاستین ترودو در سال ۲۰۱۵ به عنوان نخست‌وزیر انتخاب شد، متعهد به تشکیل کابینه‌ای با حضور ۵۰ درصدی زنان شد. حقوق اساسی زنان مانند رای دادن، دسترسی به امکانات پیشگیری از بارداری و سقط جنین از دیرباز تثبیت و حمایت شده است. همچنین زنان کانادایی نرخ مشارکتی بالا در نیروی کار دارند، به‌طوری که ۸۲ درصد از زنان بین ۲۵ تا ۵۴ سال کار خارج از خانه را انتخاب می‌کنند.

سیستم آموزشی کانادا در سطح برتر جهانی است

کانادا بیش از هر کشور صنعتی دیگری در جهان برای سرانه آموزش هزینه می‌کند و به تحصیلکرده‌ترین کشور جهان معروف است. سیستم آموزش عمومی K-12 کانادا به‌عنوان یکی از بهترین‌ها در جهان شناخته می‌شود. این کشور همچنین خانه برخی از برترین دانشگاه‌های جهان است که دانشگاه مک گیل، دانشگاه تورنتو، دانشگاه مک مستر و دانشگاه بریتیش کلمبیا از جمله این دانشگاه‌ها هستند.

دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی همگانی

سیستم بهداشت فراگیر کانادا در دهه ۱۹۶۰ به‌تصویب رسید. بر اساس این برنامه، هر استان یا منطقه در کانادا دارای یک طرح مراقبت بهداشتی است که دسترسی کامل به خدمات پزشکی را برای همه ساکنان خود فراهم می‌کند، بدون این‌که هزینه‌ای برای خدماتی مانند ویزیت در بیمارستان یا دسترسی به پزشکان پرداخت کنند. طبق گزارش OECD، در سال ۲۰۱۷، کانادا برای هر نفر ۶۳۲۳ دلار برای مراقبت‌های بهداشت و درمان هزینه کرده است.

کانادا بسیار امن است

کانادا همواره در فهرست ۱۰ کشور برتر جهان از نظر امنیت بوده است. بر اساس شاخص جهانی صلح در سال ۲۰۱۸، کانادا در رتبه ششم صلح‌آمیزترین کشور جهان قرار گرفت. این شاخص عوامل مختلفی از جمله میزان قتل، نظامی‌سازی، ثبات سیاسی، روابط دیپلماتیک، درگیری‌های جاری، تعداد زندانیان و تاثیر تروریسم را ارزیابی می‌کند.

بانک‌های کانادا بسیار با ثبات هستند

سال‌ها است که بانک‌های کانادا بنابر نظر مجمع جهانی اقتصاد، باثبات‌ترین بانک‌های جهان هستند. در کانادا می‌توانید با خیالی آسوده پول خود را به یک حساب بانکی واریز کنید و مطمئن باشید بهترین خدمات را نیز دریافت خواهید کرد. کانادا از سال ۱۹۸۳ تاکنون ورشکستگی بانکی نداشته است. کانادایی‌ها همچنین در استفاده از فناوری بانکی بسیار آینده‌نگر هستند و حدود ۶۸ درصد از مردم این کشور امور بانکی روزانه خود را به‌صورت آنلاین یا از طریق برنامه‌های تلفن همراه انجام می‌دهند.

کانادا کشوری زیبا برای زندگی است

کانادا مناظری چشم‌نواز، بکر و گاهی حیرت‌انگیز دارد. از کوه‌های سربه‌فلک‌کشیده تا خطوط بی‌پایان ساحلی و از  ساختمان‌های تاریخی مونترال تا مسیر‌های پیاده‌روی زیبا، هیچ کمبودی از نظر مکان‌های دیدنی شهری و طبیعی در کانادا وجود ندارد.

کانادا دارای صدها پارک ملی، منطقه حفاظت‌شده و مکان‌های تاریخی است. همچنین اگر به شهرنشینی علاقه بیشتری دارید، شهرهای کانادا مانند کلگری و تورنتو همواره در فهرست تمیزترین شهرهای جهان قرار دارند. برخی از نقاط زیبای این کشور عبارتند از:

  • پارک بنف و جاسپر در آلبرتا
  • کیپ برتون در نوا اسکوشیا
  • خلیج جورجیا در انتاریو

مهاجرت به کانادا نیازمند آشنایی با برنامه‌های مهاجرتی است

اگرچه کانادا کشوری مهاجرپذیر است اما مهاجرت به این کشور نیز مانند دیگر کشورهای مراحل و امور پیچیده‌ای دارد. برای اینکه بتوانید با موفقیت برای مهاجرت به کانادا ویزا بگیرید باید مراحل متعددی را طی کنید. همچنین این فرآیند می‌تواند چند ماه و در برخی موارد چند سال طول بکشد. اما اگر بدانید چه گزینه‌هایی در دسترس هستند، می‌توانید شانس موفقیت خود را افزایش دهید. برخی از مشهورترین برنامه‌های مهاجرتی کانادا عبارتند از:

برای مهاجرت به کانادا آماده اید؟

در اولین فرصت با مشاورین ما تماس بگیرید تا با بررسی شرایط شما؛ بهترین راهکارهای مهاجرت به کانادا را به شما ارائه نمایند

مهاجرت تحصیلی به کانادا

تحصیل در کانادا به‌معنای برخورداری از برترین خدمات آموزشی، دریافت مدارک معتبر بین‌المللی و حضور در دانشگاه‌هایی با رتبه بالای جهانی است. بنابر آمارها سالانه بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار دانشجوی بین‌المللی در این کشور تحصیل می‌کنند. همچنین تحصیل در کانادا می‌تواند شانس شما را در دریافت اقامت دائم در کانادا و اشتغال در شرکت‌های بزرگ کانادایی افزایش دهد.

دانشگاه‌های برتر کانادا برای تحصیل

کشور کانادا خانه ده دانشگاه از فهرست ۲۵۰ دانشگاه برتر جهان است. این کشور همچنین نزدیک به ۱۰۰ دانشگاه معتبر بین‌المللی دارد. برای مثال دانشگاه تورنتو در رتبه‌بندی امسال چهار پله صعود کرده و رتبه ۲۵ جهان رسیده است. این دانشگاه همچنین در اکثر شاخص‌ها رتبه خوبی کسب کرده و به‌ویژه در شهرت علمی، در رتبه پانزدهم جهان قرار گرفته است. رتبه جهانی برخی از دانشگاه‌های کانادا را بر اساس فهرست QS با هم مرور می‌کنیم:

  • دانشگاه تورنتو (University of Toronto): رتبه ۲۵
  • دانشگاه مک گیل (McGill University): رتبه ۳۱
  • دانشگاه بریتیش کلمبیا (University of British Columbia): رتبه ۴۵
  • دانشگاه مونترال (Université de Montréal): رتبه ۱۱۸
  • دانشگاه آلبرتا (University of Alberta): ۱۱۹
  • دانشگاه مک مستر (McMaster University): ۱۴۴
  • دانشگاه واترلو (University of Waterloo): رتبه ۱۶۶
  • دانشگاه وسترن (Western University): رتبه ۲۰۳
  • دانشگاه کوئینز (Queen’s University): رتبه ۲۴۶
  • دانشگاه کلگری (University of Calgary): رتبه ۲۴۶
  • دانشگاه اتاوا (University of Ottawa): رتبه ۲۷۹

شرایط مهاجرت تحصیلی به کانادا

اولین مرحله و مهم‌ترین شرط برای دریافت ویزای دانشجویی کانادا و مهاجرت تحصیلی به این کشور، دریافت پذیرش از یکی از دانشگاه‌های کانادا است. برای این کار باید درباره مدارک و شرایط مورد درخواست هر دانشگاه به‌طور مجزا تحقیق کنید. یکی از مهم‌ترین شرایط برای پذیرش دانشگاه‌های کانادایی مدرک زبان است. برخی از آزمون‌های مورد تایید دانشگاه‌های این کشور عبارتند از:

  • IELTS Academic
  • PTE Academic
  • C1 Advanced
  • TOEFL iBT

دانشگاه‌های کانادا در صورت تایید مدارک، رزومه و درخواست شما نامه پذیرش را برای شما ارسال می‌کنند که در این صورت هزینه‌های تحصیلی نیز در آن قید شده است. بعد از این مرحله شما باید برای دریافت ویزای دانشجویی اقدام کنید. برخی از مدارک مورد نیاز برای دریافت این ویزا عبارتند از:

  • اثبات تمکن مالی
  • مدارک هویتی
  • مدارک سوابق تحصیلی
  • مدارک سوابق کاری
  • تکمیل فرم ارزیابی سایت
  • نامه پذیرش دانشگاه
  • انگیزه‌نامه تحصیلی

مهاجرت به کانادا از طریق اسپانسرشیپ خانواده

اگر شما شهروند یا مقیم کانادا باشید می‌توانید برخی از افراد خانواده یا فامیل نزدیک خود را به کانادا بیاورید. به عبارت دیگر اگر فردی از اعضای خانواده شما مقیم یا شهروند کانادا باشد می‌تواند تحت کلاس اسپانسر فامیلی شرایط مهاجرت شما را به کانادا فراهم کند‌. افرادی تحت این کلاس ویزا قرار می‌گیرند عبارتند از:

  • پدر، مادر، مادربزرگ و پدربزرگ
  • فرزندان وابسته
  • همسر

شرایط اسپانسرشیپ کانادا

اسپانسرشیپ کانادا نوعی تعهدنامه است که در آن فرد اسپانسر کننده یا حامی می‌پذیرد شرایط اسکان شما را فراهم کند و هزینه‌های پوشاک و خوراک شما را بر عهده بگیرد. قرارداد اسپانسری در استان کبک در MIDI یا اداره مهاجرت کبک و در خارج از این استان در IRCC یا اداره مهاجرت کانادا منعقد می‌شود. برخی از شرایط و نکات اسپانسرشیپ کانادا را با هم مرور می‌کنیم:

  • داشتن شهروندی یا اقامت دائم کانادا ضرورت دارد
  • فرد اسپانسر کننده باید بیش از ۱۸ سال سن داشته باشد
  • اسپانسر کننده باید ثابت کند طی ۳ سال گذشته نیز درآمد مناسبی داشته است
  • مدیران مشخصی برای درآمد اسپانسر کننده وجود ندارد و بنابر فاکتورهایی مانند: تعداد اعضای خانواده، حقوق ماهانه و شرایط مسکن بررسی می‌شود

مهاجرت کاری به کانادا

با ایجاد ده‌ها هزار شغل در هر ماه، کانادا نرخ بیکاری بسیار پایینی در مقایسه با سایر کشورهای توسعه یافته دارد. کانادا در فن‌آوری‌های نو در رتبه بالایی قرار دارد و به سرعت در حال پیشرفت است اما از سوی دیگر این کشور با کمبود نیروی کار مواجه است. همین مساله کانادا را به یکی از بهترین مقصدها برای مهاجرت شغلی تبدیل کرده است‌. بنابر آمارها اداره مهاجرت کانادا حدود ۶۰ از مهاجران از طریق برنامه‌های مهاجرتی شغلی به این کشور مهاجرت می‌کنند‌.

مشاغل مورد نیاز در کانادا

کانادا دارای ۳ بخش صنعت، خدمات و کشاورزی فعال است اما بخش خدمات در آن حرف اول را می‌زند. این کشور همچنین دارای بیش از ۱۸ میلیون نیروی کاری است که ۲۶ درصد از آن از نیروهای مهاجر هستند. تقریبا برای تمامی مشاغل در کانادا تقاضای کار وجود دارد اما برای اطمینان باید فهرست مشاغل مورد نیاز این کشور را بررسی کنید. این فهرست در کشور کانادا فهرست ناک (NOC) یا طبقه‌بندی ملی مشاغل کانادا (National Occupational Classification) نام دارد. مشاغل مورد نیاز کانادا در این فهرست در ۵ گروه 0، A، B، C و D دسته‌بندی شده‌اند.

نکته قابل توجه این است که این گروه‌بندی بر اساس مدارک تحصیلی، حرفه‌ای، سطح مهارت و نیازهای مهاجرتی انجام شده است. بنابراین روش‌های مهاجرتی مرتبط با مشاغل ممکن است برخی از این سطوح را درخواست کنند. برای مثال مشاغل مرتبط با برنامه اکسپرس اینتری کانادا در گروه‌های 0، A یا B قرار دارند. همچنین توجه داشته باشید که اگر مهارت و شغل شما در این فهرست وجود دارد، یعنی می‌توانید روی روش مهاجرت شغلی به کانادا حساب باز کنید و برای این روش اقدام کنید. جزئیات گروه‌های شغلی فهرست ناک عبارتند از:

  • هر نوع شغل مدیریتی در تمامی حوزه‌های کاری از مدیران ارشد و تا مدیران کسب‌و‌کارها در گروه مهارت‌های نوع 0 قرار می‌گیرند
  • مشاغل نیازمند مدارک دانشگاهی از پزشکی، مهندسی و معلمی در گروه مهارت‌های نوع A هستند
  • هر نوع حرفه که به گذراندن دوره‌های تخصصی نیاز داشته باشد در گروه مهارت‌های نوع B قرار دارد. مانند: برقکاری
  • مشاغلی مانند رانندگی و گارسونی که مدرک دیپلم و یا آموزش‌های تخصصی مرتبط نیاز دارند، در گروه مهارت‌های نوع C هستند
  • مهارت‌های نوع D نیازمند آموزش نیستند، مانند: حرفه کارگران خدماتی و نیروهای نظافتی

برنامه اکسپرس اینتری کانادا

اکسپرس اینتری سریع‌ترین و محبوب‌ترین روش برای کسب اقامت دائم برای مهاجرانی است که به دنبال یک زندگی جدید در کانادا هستند. کانادا هر ساله از حدود ۱۱۰ هزار کارگر ماهر از طریق سیستم اکسپرس انتری استقبال می‌کند.

اکسپرس انتری یک سیستم آنلاین است که توسط دولت کانادا برای سازمان‌دهی و پردازش درخواست‌های کارگران ماهر که مایل به مهاجرت به کانادا و کسب وضعیت اقامت دائم کانادا هستند، استفاده می‌شود. این سیستم سه برنامه اصلی فدرال را مدیریت می‌کند:

  • کارگر ماهر فدرال (FSW)
  • مشاغل ماهر فدرال (FST)
  • کلاس تجربه کانادایی (CEC)

افرادی که دارای مدرک دانشگاهی، تجربه کاری بالا و تسلط متوسط ​​به زبان انگلیسی یا فرانسوی هستند، کاندیداهای برنامه اکسپرس اینتری هستند. برخی از مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در این برنامه عبارتند از:

  • نتایج آزمون زبان
  • گزارش ارزیابی مدارک تحصیلی
  • گذرنامه
  • نتایج معاینه پزشکی
  • سوابق کاری

برنامه‌های مهاجرت استانی کانادا

در کنار سیستم اکسپرس اینتری که یک سامانه آنلاین و یکپارچه است، یک سیستم سنتی هم وجود دارد که در آن امکان درخواست متقاضیان از استان‌های کانادا برای مهاجرت کاری وجود دارد. این سیستم با نام PNP یا برنامه مهاجرت یا نامزدی استانی نامیده می‌شود. استان‌هایی که این برنامه‌ها را ارائه می‌دهند و نام اختصاری برنامه استانی آن‌ها را با هم مرور می‌کنیم:

  • انتاریو (OINP)
  • بریتیش کلمبیا (BCPNP)
  • آلبرتا (AINP)
  • مانیتوبا (MPNP)
  • نیوبرانزویک (NBPNP)
  • نیوفاندلند و لابرادور (NLPNP)
  • ساسکاچوان (SINP)
  • جزیره پرنس ادوارد (PEI PNP)
  • نوا اسکوشیا (NSNP)
  • قلمرو یوکان (YNP)

ویژگی‌های برنامه مهاجرت استانی کانادا

بخش‌های مختلف اقتصاد کانادا، صنایع و شرکت‌های گوناگون در استان‌های مختلف این کشور در حال فعالیت هستند. بنابراین نیازهای هر استان با استان‌های دیگر از نظر نیروهای مورد نیاز برای کار نیز تفاوت دارد. همین مساله باعث شده است که امکان جذب نیروهای کار بین‌المللی به‌صورت مجزا توسط استان‌ها فراهم شود.

یکی از مزایای برنامه‌های مهاجرت استانی این است که امکان دریافت اقامت دائم را برای متقاضیان فراهم می‌کنند. البته متقاضیان باید پس از پذیرش در این برنامه‌ها در همان استان مورد پذیرش ساکن و مشغول به کار شوند. همچنین شرایط پذیرش، معیارهای بررسی مدارک و نیازهای هریک از این برنامه‌ها با هم تفاوت‌هایی دارد.

نکته دیگر این‌که اگرچه ارزیابی و پذیرش در این برنامه‌ها توسط استان‌ها انجام می‌شود اما پذیرش نهایی باید مورد تایید دولت فدرال قرار بگیرید. به‌همین دلیل است که ترجمه صحیح این برنامه، برنامه نامزدی استانی است.

ارتباط سیستم اکسپرس اینتری و برنامه مهاجرت استانی

اکسپرس اینتری یک برنامه مهاجرت کاری مدرن و یک سامانه آنلاین است. تمامی استان‌های کانادا تحت سیستم اکسپرس اینتری نیروهای کاری بین‌المللی را جذب می‌کنند، اما برنامه مهاجرت استانی از سوی ۱۱ استان از ۱۳ استان و قلمرو کانادا ارائه می‌شود. استان‌هایی که فاقد برنامه مهاجرت استانی هستند عبارتند از: استان نوناووت (Nunavut) و کبک (Quebec).

توجه داشته باشید تمامی کسانی که علاقمند به استفاده از برنامه مهاجرت استانی کانادا هستند باید حساب اکسپرس اینتری هم داشته باشند. با این وجود مزیت عمده برنامه مهاجرت استانی، افزودن ۶۰۰ امتیاز اضافه به سیستم امتیاز دهی اکسپرس اینتری است. از سوی دیگر در برنامه استانی، این شما هستید که استان محل کار و زندگی خود را در کانادا انتخاب می‌کنید، ولی در سیستم اکسپرس اینتری، این استان‌ها هستند که با مراجعه به سامانه اکسپرس اینتری، متقاضیان مهاجرت را انتخاب می‌کنند.

مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری در کانادا

سرمایه گذاری در کانادا (Investing in Canada) یکی دیگر از راه‌های کسب اقامت کانادا است. البته باید توجه داشت که این روش به‌طور مستقیم اقامت دائم را فراهم نمی‌کند اما در صورت موفقیت برنامه کاری، پس از چند سال امکان کسب اقامت دائم فراهم می‌شود. همچنین فرد سرمایه‌گذار می‌تواند اعضای خانواده خود را نیز به کانادا بیاورد.

روش‌های سرمایه‌گذاری در کانادا

برای سرمایه‌گذاری در کانادا راه‌های مختلفی وجود دارد‌. ایجاد کسب‌وکار در کانادا، راه‌اندازی استارت‌آپ، سرمایه‌گذاری در کبک و سرمایه‌گذاری از طریق ثبت شرکت در کانادا از جمله این روش‌ها هستند. درواقع دولت کانادا هیچ برنامه مهاجرتی مجزایی برای سرمایه‌گذاری ندارد و این روش، برگرفته روش‌های دیگر مهاجرتی است.

شرایط مورد نیاز برای سرمایه‌گذاری در کانادا

مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌گذاری، نیازمند ارائه مدرک آیلتس است و برخی روش‌ها نیز نیازمند مدرک تحصیلی کارشناسی هستند. فرد سرمایه‌گذار باید از سابقه خوبی در مدیریت یک کسب‌وکار در کشور مبدا برخوردار باشد و بتواند تمکن مالی خود را نیز به اثبات برساند. برای ایجاد شرایط دریافت اقامت از طریق سرمایه‌گذاری شما باید با قوانین استانی آشنا باشید. برای مثال برخی از استان‌هایی که امکان سرمایه‌گذاری مناسب را برای شما فراهم می‌کنند عبارتند از:

  • منیتوبا
  • ساسکاچوان
  • جزایر پرنس ادواردز
  • کبک

حداقل سرمایه لازم برای سرمایه‌گذاری در کانادا

کشور کانادا از میزان سرمایه لازم برای سرمایه‌گذاری، شرایط سخت‌گیرانه‌ای ندارد و شما می‌توانید با مبالغی بین ۱۰۰ تا ۳۵۰ هزار دلار کانادا در این کشور سرمایه‌گذاری کنید. پیش از شروع این روش شما باید تمکن مالی خود را نیز اثبات کنید و مدارک و سوابق لازم را گردآوری کنید. همچنین حداقل سرمایه لازم برای سرمایه‌گذاری در استان‌های مختلف کانادا با هم تفاوت دارند. برای مثال در شهر وینی پگ که مرکز ایالت منیتوبا است، مبلغ لازم، ۲۵۰ هزار دلار کانادا است و در یکی از شهرهای اطراف آن، این مبلغ به ۱۵۰ هزار دلار کانادا می‌رسد.

مهاجرت به کانادا از طریق راه‌اندازی استارت‌آپ

بنابر تعریف مرکز کسب‌وکارهای کوچک آمریکا (USSBA) استارتاپ به کسب‌وکاری گفته می‌شود که حول محور فناوری‌های نو شکل گرفته‌ باشد و پتانسیل رشد بالا داشته باشد. دولت کانادا نیز بیشترین حمایت را نسبت به طرح‌هایی دارد که مبتنی‌بر فناوری‌های نو از جمله فناوری اطلاعات، علوم رایانه و نرم‌افزار، هوش مصنوعی یا انرژی‌های تجدید پذیر باشند. بنابراین هر کارآفرینی که بتواند طرحی نوآورانه داشته باشد می‌تواند از ویزای استارت‌آپ کانادا استفاده کند.

شرایط دریافت ویزای استارت‌آپ کانادا

برنامه مهاجرتی استارت‌آپ کانادا روشی مطمئن برای دریافت اقامت دائم کانادا است و افرادی که طرح‌ها و ایده‌هایی نو برای کارآفرینی داشته باشند به شرط تامین سرمایه اولیه برای راه‌اندازی استارت‌آپ می‌توانند از این روش مهاجرتی استفاده کنند. اگر طرح مورد نظر توسط شرکت‌های کانادایی تایید شود، امکان اخذ اقامت دائم پس از ۱۲ تا ۱۶ ماه فراهم می‌شود. برخی از شرایط لازم برای دریافت ویزای استارت‌آپ کانادا را با هم مرور می‌کنیم:

  • داشتن یک طرح تجاری نو و خلاقانه
  • تایید طرح تجاری از سوی شرکت‌های معتبر کانادایی از جمله: مرکز رشد استارتاپی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری کارآفرینی
  • اثبات تسلط به یکی از دو زبان انگلیسی یا فرانسوی
  • اثبات تمکن مالی و برخورداری سرمایه اولیه لازم

مهاجرت به کانادا از طریق خوداشتغالی

خوداشتغالی یکی دیگر از روش‌های مهاجرت به کانادا و کسب اقامت دائم این کشور است. ویزای خوداشتغالی برای افرادی صادر می‌شود که در یکی از زمینه‌های هنر، ورزش یا فرهنگ، دارای رزومه قوی هستند و می‌توانند در همین زمینه‌ها در کشور کانادا کسب‌وکاری ایجاد کنند. مثال رایج در این زمینه٬ راه‌اندازی باشگاه ورزشی توسط ورزشکاران حرفه‌ای و مشهور است. این افراد حتی در حوزه کشاورزی نیز اجازه ایجاد کسب‌وکار دارند.

شرایط لازم برای روش خوداشتغالی در کانادا

مهاجرت به کانادا از طریق خوداشتغالی نیازمند تامین قوانین و شرایط تدوین شده برای این برنامه مهاجرتی است. در مرحله نخست شما نیاز به یک طرح توجیهی دارید. مواردی باید در این طرح توضیح داده شوند عبارتند از:

  • مهارت‌های متقاضی
  • سوابق و دستاوردهای هنری، ورزشی یا فرهنگی
  • سوابق شغلی
  • نوع کسب‌وکاری قرار است در کانادا راه‌اندازی شود
  • مسئولیت‌های متقاضی در این کسب‌وکار

شرایط لازم برای استفاده از این روش مهاجرتی نیز عبارتند از:

  • اثبات شایستگی
  • تجربه کاری مرتبط
  • اثبات توانمندی برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار یا فعالیت فرهنگی، هنری یا ورزشی
  • برخورداری از شرایط پزشکی و سلامتی مورد نظر

مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج

انسجام خانواده یکی از آرمان‌های فرهنگی در کانادا است‌. بر همین اساس دولت کانادا امکان در کنار هم قرار گرفتن زوج‌ها را از طریق اسپانسری یکی از زوجین برای آن‌ها فراهم می‌کند و این همان روشی است که با نام مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج می‌شناسیم. بر این اساس ارتباط مبتنی‌بر ازدواج با اتباع کانادایی در صورت داشتن شرایط لازم می‌تواند باعث دریافت اقامت دائم کانادا شود.

شرایط لازم برای زوجین

مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج نیازمند تامین شرایط لازم برای این روش مهاجرتی است. همچنین تصورات نادرست رایجی در این زمینه وجود دارد. برای مثال برخلاف تصوری بسیاری از افراد، ازدواج از راه دور نمی‌تواند امکان استفاده از این روش مهاجرتی را فراهم کند. در ابتدا شروط لازم برای اسپانسر را در این روش مهاجرتی بررسی می‌کنیم:

  • اسپانسر باید دارای سن بیش از ۱۸ سال باشد
  • فرد اسپانسر باید شروند کانادا باشد و یا اقامت دائم کانادا داشته باشد
  • اسپانسر از هیچ کمک مالی دولتی نباید استفاده کند، مگر در شرایط معلولیت
  • اثبات تمکن مالی برای حمایت از همسر ضرورت دارد
  • توانایی مالی باید موارد مسکن، خوراک، پوشاک و دیگر نیازهای اساسی همسر را دست کم تا ۳ سال شامل شود
  • اسپانسری در این روش در یک نامه تعهد ثبت و امضا می‌شود
  • اثبات تمکن مالی تنها در صورتی ضرورت ندارد که اثبات تمکن مالی از سوی فرد اسپانسر شونده انجام شود
  • علاوه‌بر شهروندی کانادا یا داشتن اقامت دائم، اسپانسر باید در کانادا زندگی کنید یا دست کم اثبات کنید که پس از حضور همسر در کانادا این اتفاق خواهد افتاد
  • اسپانسر نباید همسر دیگری داشته باشد
  • اسپانسر نباید تحت اسپانسری شریک قبلی زندگی خود باشد
  • فرد اسپانسر طی ۳ سال گذشته نیز نباید همسر دیگری داشته باشد
  • در صورت محکومیت به جرائمی مانند: خشونت‌های خانگی، تهدید دیگران، و جرائم جنسی امکان اسپانسری نخواهید داشت، مگر آن‌که ۵ سال گذشته باشد و جزای مورد نظر را نیز ادا کرده باشید
  • اسپانسر نباید نامه اخراج از کانادا دریافت کرده باشد

شروط مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج برای فرد اسپانسر شونده نیز عبارتند از:

  • داشتن سن بالای ۱۸ سال
  • نداشتن سابقه کیفری
  • گذراندن معاینات پزشکی
  • داشتن مدارک قابل تایید برای ازدواج

مهاجرت به کانادا از طریق تولد فرزند

کشورهای دنیا از نظر ارائه یا عدم ارائه حق تابعیت به فرزند به دنیا آمده در داخل کشور به دو گروه کشورهای تابع اصل خاک و کشورهای تابع اصل خون تقسیم می‌شوند. در این مورد کشورهای تابع اصل خاک دارای این مزیت هستند که به فرزندان متولد شده در خاک خود، از والدینی که حق تابعیت یا اقامت دائم ندارند نیز حق تابعیت ارائه می‌کنند. کشور کانادا یکی از این کشورها است. آن‌چه باید در این زمینه به آن توجه داشته باشید این است که والدین در این روش باید از ویزاهایی مانند: ویزای توریستی یا ویزا برای زایمان در کانادا استفاده کنند. همچنین حق تابعیت در این روش فقط به فرزند اعطا می‌شود.

آشنایی با ویزای زایمان در کانادا

ویزا برای زایمان در کانادا به مادرانی داده می‌شود که تمام شرایط اقامت موقت در کانادا را دارند و باردار هستند و می‌خواهند در این کشور زایمان کنند. زایمان در کانادا باعث می‌شود نوزاد به‌طور خودکار حق شهروندی کانادا را دریافت کند.

بهترین شهرهای کانادا برای مهاجران

اگرچه کانادا یکی از محبوب‌ترین مقصدها برای اکثر مهاجران در سراسر جهان است، اما این نکته نیز اهمیت دارد که شما بخواهید کدام شهر از کشور کانادا را برای زندگی انتخاب کنید. تفاوت در انتخاب شهر می‌تواند باعث تفاوت در هزینه‌های زندگی شما در کانادا، تفاوت در نزدیکی به نقاط گردشگری و نیز میزان فرصت‌های شغلی شود. با برخی از محبوب‌ترین شهرهای کانادا برای مهاجران آشنا می‌شویم.

شهر اتاوا

اتاوا یک انتخاب بسیار محبوب برای مهاجران است. این شهر به طور مداوم از نظر کیفیت زندگی، تمیزی رتبه بالایی دارد و یکی از بهترین جوامع برای زندگی در سراسر جهان است. به لطف تنوع فرهنگی، قدمت تاریخی و تعداد زیادی از جوانانی که توسط دو دانشگاه آن – دانشگاه اتاوا و دانشگاه کارلتون – جذب شهر شده‌اند، اتاوا شهری پرجنب‌وجوش و جوان با معماری خیره‌کننده، مرکز شهری مرفه و محله‌های زیبا است.

شهر برلینگتون

برلینگتون شهری در استان انتاریو و از محبوب‌ترین شهرها برای مهاجران است. معماری عالی شهر باعث شده برلینگتون یکی از بهترین مکان‌ها برای زندگی در کانادا باشد. برلینگتون که در نزدیکی تورنتو و در انتهای جنوب غربی دریاچه انتاریو قرار دارد و مکان مناسبی برای کسانی است که می‌خواهند در شهری بزرگ در نزدیکی طبیعت و فضای باز زیبا زندگی کنند. برلینگتون دارای بیش از 580 هکتار زمین پارک است و از کیفیت زندگی بی نظیری برخوردار است. البته برلینگتون یکی از شهرهای گران‌تر در این رتبه‌بندی است و متوسط خرید خانه در این شهر در حدود 500 هزار دلار کانادا هزینه دارد.

شهر اوکویل

اوکویل (Oakville) یک شهر حومه‌ای دوست‌داشتنی در جنوب انتاریو، همچنین دارای موقعیت عالی در منطقه هالتون در دریاچه انتاریو است که به ساکنان خود امکان دسترسی آسان به شگفتی‌های طبیعی از یک سو و به شهر شلوغ تورنتو را از سوی دیگر می‌دهد. این شهر پررونق با جمعیتی کمتر از 200 هزار نفر، تمام مزایای شهری با خدمات خوب را فراهم می‌کند و در عین حال با موفقیت احساس دنج شهرهای کوچک و خلوت را ایجاد می‌کند.

شهر تورنتو

تورنتو، مرکز استان انتاریو و بزرگ‌ترین شهر کانادا با 3 میلیون نفر جمعیت است. یکی از بهترین مزایای زندگی در تورنتو این است که شهری چند فرهنگی است، زیرا نیمی از جمعیت تورنتو در خارج از کانادا متولد شده‌اند. ملاقات با افراد با پیشینه‌ها و فرهنگ‌های مختلف، یک ویژگی محبوب در میان مهاجران است. تورنتو همچنین مرکز بسیاری از صنایع کانادا است و به‌همین دلیل فرصت‌های اقتصادی زیادی را برای تازه‌واردان فراهم می‌کند.

شهرهای دیگر محبوب در میان مهاجران

برخی از شهرها در کانادا از نظر فرصت‌های شغلی، مسکن، خدمات آموزشی، آب و هوا و فعالیت‌های اوقات فراغت نسبت به سایرین شرایط بهتری دارند. مهاجران همچنین باید به نکاتی مانند: هزینه‌های زندگی و ویژگی چندفرهنگی دقت کنند. در هرصورت برخی از شهرهای دیگر محبوب مهاجران عبارتند از:

  • سنت آلبرت
  • بوچرویل
  • ونکوور
  • کلگری
  • هالیفاکس
  • کبک
  • ساسکاتون

هزینه های زندگی در کانادا

زندگی در کانادا شمل هزینه‌هایی است که آن‌ها را می‌توان به دو گروه هزینه‌های مسکن و هزینه تامین نیازهای روزمره تقسیم کرد. هزینه مسکن بستگی به انتخاب روش خرید یا اجاره خانه دارد. برای مثال هزینه اجاره یک آپارتمان یک خوابه در شهری مانند: تورنتو ممکن است بین 700 تا 2500 دلار باشد. هزینه زندگی ماهانه نیز به مواردی چون: استان یا شهر محل زندگی، سبک زندگی و تعداد افراد خانواده بستگی دارد. با این حال متوسط این هزینه‌ها را می‌توان چیزی در حدود 3 هزار دلار در ماه در نظر گرفت.

هزینه‌های مهاجرت به کانادا

مهاجرت به کانادا دارای هزینه‌هایی متعدد در مراحل مختلف و امور مهاجرتی است. از جمله این هزینه‌ها می‌توان به هزینه‌های: ترجمه رسمی مدارک، هزینه درخواست ویزا، تشکیل پرونده مهاجرتی، هزینه مشاوره با وکلای مهاجرتی و هزینه ویزا و انگشت‌نگاری اشاره کرد. متوسط برخی از هزینه‌های مهاجرت به کانادا را در روش‌های مختلف مهاجرتی با هم مرور می‌کنیم:

  • اکسپرس اینترنتی: 1400 دلار
  • نیروی کار ماهر: 11 هزار دلار
  • ویزای کار گروهی: 465 دلار
  • اسپانسرشیپ اقوام بالاتر از 22 سال: 1050 دلار
  • اسپانسرشیپ همسر: 1050 دلار

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به کانادا

هریک از روش‌های مهاجرتی نیازمند ارائه مدارک متفاوت است. برای مثال شما برای دریافت پذیرش تحصیلی نیاز به ارائه انگیزه‌نامه تحصیلی دارید. برای اسپانسرشیپ همسر نیاز به ارائه مدارک ازدواج دارید و در روش‌های مرتبط با کسب‌وکار به سوابق کاری نیاز دارید. در هرصورت برخی از مدارک عمومی مورد نیاز برای مهاجرت به کانادا عبارتند از:

  • مدارک مرتبط با تحصیل
  • گواهی‌نامه دوره‌های تخصصی (در صورت نیاز)
  • رزومه تحصیلی و کاری
  • مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی
  • مدارک هویتی
  • عکس‌های پاسپورتی
  • گواهی عدم سوءپیشینه
  • مدارک معاینات پزشکی
  • فرم تکمیل شده درخواست ویزا
  • سند طلاق یا ازدواج
  • مدارک اثبات تمکن مالی (بر اساس نوع درخواست و شرایط)

شرایط کسب اقامت دائم کانادا

همان‌طور که در طول این مقاله اشاره شد، در بسیاری از روش‌های مهاجرتی این امکان وجود دارد که پس از مدتی اقامت موقت، شما برای اقامت دائم کانادا درخواست دهید. همچنین در برخی روش‌های امکان درخواست اقامت دائم از ابتدا وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به روش‌های اسکیل ورکر و اکسپرس اینتری اشاره کرد. همچنین شما پس از 3 سال زندگی در کانادا می‌توانید برای دریافت اقامت دائم کانادا و پس از 5 سال می‌توانید برای دریافت پاسپورت کانادا اقدام کنید.

سوالات متداول

مهاجرت به کانادا از طریق هرکدام از روش‌های مهاجرتی که انجام شود، دارای مراحل متعدد و شرایط و قوانین گوناگون است. همین مساله باعث می‌شود پرسش‌های زیادی در ذهن علاقمندان و متقاضیان مهاجرت به این کشور شکل بگیرد. در ادامه به برخی از سوالات متداول در این زمینه پاسخ می‌دهیم.

هریک از روش‌های مهاجرتی، پیچیدگی‌ها و دشواری‌های خودش را دارد. با این وجود از جمله محبوب‌ترین روش‌های مهاجرتی که احتمال موفقیت در آن‌ها بسیار بالا است می‌توان به روش‌های: مهاجرت از طریق راه‌اندازی استارت‌آپ و کارآفرینی، مهاجرت تحصیلی و مهاجرت شغلی اشاره کرد.

هزینه زندگی در کانادا به سبک زندگی شما و شهر محل زندگی شما در کانادا بستگی دارد. با این حال به‌طور متوسط، هزینه سالانه زندگی در این کشور را می‌توان در محدوده 15 تا 22 هزار دلار دانست.

اگر به‌دنبال شهرهایی با جمعیت کم و طبیعت زیبا هستید، می‌توانید شهرهای حومه‌ای و زیبای کانادا را انتخاب کنید و اگر به دنبال فرصت‌های شغلی و راه‌اندازی کسب‌وکار هستید، شهرهای بزرگ مانند: تورنتو برای شما بهتر هستند. برخی از شهرهای محبوب کانادا برای مهاجران نیز عبارتند از: کلگری، کبک، ساسکاتون و ونکوور.

هر روش مهاجرتی دارای فهرست متفاوتی از مدارک است اما در عین حال این فهرست‌ها اشتراکاتی نیز با هم دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به: مدرک تحصیلی، مدارک هویتی، مدرک زبان، عدم سوءپیشینه، فرم درخواست ویزا، مدارک اثبات تمکن مالی، عکس و رزومه اشاره کرد.

برای مهاجرت به کانادا روی خدمات ویژه ما حساب کنید

مهاجرت به کشور کانادا تصمیمی برای ساختن آینده‌ای روشن در کشوری پیشرفته با انبوهی از فرصت‌های شغلی و تحصیلی و برخورداری از کیفیت بالای زندگی است. باید توجه داشته باشیم که مهاجرت به کانادا از نخستین قدم نیاز به برنامه‌ریزی، آشنایی با قوانین مهاجرتی و مدارک مورد نیاز دارد. این پیچیدگی‌ها باعث می‌شود موفقیت در مهاجرت به این کشور، بدون دریافت خدمات مشاوره آژانس‌های مهاجرتی کاری دشوار باشد. در صورتی که از خدمات مشاوره و دیگر خدمات یک آژانس مهاجرتی معتبر استفاده کنید، درصد موفقیت پرونده مهاجرتی شما تا چندبرابر بیشتر خواهد شد و آرزوهای شما نیز تحقق خواهد یافت. پس همین حالا با ما تماس بگیرید که این آرزوی شما را به واقعیت تبدیل کنیم.

برای مهاجرت به کانادا آماده اید؟

در اولین فرصت با مشاورین ما تماس بگیرید تا با بررسی شرایط شما؛ بهترین راهکارهای مهاجرت به کانادا را به شما ارائه نمایند

نظرات و سوالات شما

منتظر سوالات و دیدگاه های شما هستیم

موضوع : مهاجرت به کانادا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *